Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2006

Ματσάτα με κόκκορα

(συνταγή από τη Φολέγανδρο)

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. ματσάτα (ή μακαρόνια για παστίτσιο)
1 κόκκορας
4 σκ. σκόρδο
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κουτί χυμός τομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
γαρύφαλλο - μοσχοκάρυδο - κανέλα - δάφνη - θυμάρι
1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε βαθύ μπωλ ή ταψάκι το κρασί, τα κρεμμύδια κομμένα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον κόκκορα σε κομμάτια και τον μαρινάρουμε για 10-12 ώρες.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκκορα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη μαρινάδα να τσιγαριστούν λίγο, συμπληρώνουμε με το χυμό της τομάτας και αφήνουμε στη φωτιά για 10-15'. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο κόκκορας να να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ματσάτα και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκκορα από την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα ματσάτα και αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τον κόκκορα και το κεφαλοτύρι.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

Λάχανο έκπληξη

ΥΛΙΚΑ :

1/2 μικρό κόκκινο λάχανο
1 μικρό πράσινο λάχανο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 ξινόμηλα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και το κρεμμύδι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και τα λάχανα και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Kαθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε φέτες. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λεμόνι, σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.