Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Γλυκόξυνες χοιρινές πανσέτες

Υλικά
8 χοιρινές πανσέτες
¾ φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή νεράντζι
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο
1 ξύλο κανέλας ή κανέλα τριμμένη
150 γρ. μέλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 – 6 καρφάκια γαρύφαλλο ή γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα πλαστικό μπολ  και βάζουμε μέσα τις πανσέτες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες ή και όλο το βράδυ.
Βάζουμε σε ταψί τις πανσέτες μαζί με τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύδι και την σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε το ταψί καλά με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει  (περίπου 15-20 λεπτά).