Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

Εύκολα σπιτικά κρουασάν


Υλικά

125 γρ. γιαούρτι
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
250 γρ. αλεύρι

για τη γέμιση μαρμελάδα ή μερέντα

αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστη και απαλή ζύμη.


Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση.
Σχηματίζουμε κρουασάν.


Αραδιάζουμε σε ταψάκι και αλείφουμε με χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25', μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.