(συνταγή από τη Φολέγανδρο)
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. ματσάτα (ή μακαρόνια για παστίτσιο)
1 κόκκορας
4 σκ. σκόρδο
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κουτί χυμός τομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
γαρύφαλλο - μοσχοκάρυδο - κανέλα - δάφνη - θυμάρι
1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε βαθύ μπωλ ή ταψάκι το κρασί, τα κρεμμύδια κομμένα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον κόκκορα σε κομμάτια και τον μαρινάρουμε για 10-12 ώρες.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκκορα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη μαρινάδα να τσιγαριστούν λίγο, συμπληρώνουμε με το χυμό της τομάτας και αφήνουμε στη φωτιά για 10-15'. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο κόκκορας να να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ματσάτα και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκκορα από την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα ματσάτα και αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τον κόκκορα και το κεφαλοτύρι.
2 σχόλια:
HI,MABY U CAN HELP MI?
http://deadseaprincess.blogspot.com/
Εχει πολλα μυρωδικα,πιστευω θα βγει πολυ ευγευστο!!
Δημοσίευση σχολίου