Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Κοτόπουλο γεμιστό

Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο
200 γρ. συκωτάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 φλ. τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. σταφίδες
10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλλο
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, για να βγάλει τα αρώματά του.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το κουκουνάρι από το τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα συκωτάκια.
Προσθέτουμε το ρύζι, το καβουρντισμένο κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλλο, πιπέρι και λίγο νερό ζεστό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου και τη ράβουμε με χοντρή κλωστή, για να κρατήσει στο ψήσιμο.
Το αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί. Ψήνουμε στους 250°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 170°C για μία ώρα.

3 σχόλια:

irene είπε...

εφτιαξα το κοτοπουλο αλλα χωρις συκωτακια. αρκετα καλο βγηκε

βασω είπε...

εγω λεω να βαλω κ λιγη ντοματα σαλτσα καλο δεν θα εινα?

anna είπε...

Αν και είχα τις επιφυλάξεις μου ως προς τη ντομάτα, τόλμησα και δοκίμασα τη συνταγή με λίγη σάλτσα και το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο. Βέβαια, υπερτερούσε η γεύση της ντομάτας, και για αυτό την επόμενη φορά θα περιοριστώ σε λιγότερη ποσότητα. Μόνο με δοκιμές μπορούμε να βρούμε τη γεύση που μας ταιριάζει!