Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2011

Ρυζόγαλο στο φούρνο

Υλικά:
200 γρ. ρύζι
1½ φλ. τσαγιού νερό
1 λίτρο κρύο γάλα
2 κ. σ. νισεστέ (ή άνθος αραβοσίτου)
100 γρ. ζάχαρη
λίγη μαστίχα
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση: 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι να βράσει για περίπου 15'.
Προσθέτουμε το γάλα, το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό, τη μαστίχα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα. Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο ρυζόγαλο στους κρόκους για να αποκτήσει την θερμοκρασία του ρυζόγαλου και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε πήλινα κεσεδάκια.
Τα βάζουμε σε ταψί με κρύο νερό, και ψήνουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: