Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Σπιτικοί κολοκυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κολοκυθάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
1 αβγό
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι (ή κεφαλογραβιέρα)
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλεύρι
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Τα στύβουμε και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το αβγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
Το σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με δυόσμο ή μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: