Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2012

Ψωμάκια ελιάς με κρούστα παρμεζάνας



Μικρά ψωμιά με γεύση ελιάς και παρμεζάνας 

Υλικά 

Για τη ζύμη
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο
1 αβγό
1/4 κούπας νερό χλιαρό
3/4 κούπας γάλα χλιαρό
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες

Για την επικάλυψη 
60 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να γίνει λεία. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια.
Βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα.
Τοποθετούμε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς. 

2 σχόλια:

ελευθερία είπε...

Τα ψωμάκια σου φαίνονται νοστιμότατα. Να σου πω.....φαντάζομαι το βούτυρο στο οποίο βουτάς τα ψωμάκια το έχεις λιώσει πρώτα.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω. Τρελαίνομαι να φτιάχνω πράγματα με ζύμες και τα ψωμάκια σου με την επικάλυψη βουτύρου και παρμεζάνας με κάνουν να μου τρέχουν τα σάλια.
Φιλιά
Τα λέμε

anna είπε...

Ελευθερία μου, η επικάλυψη φυσικά και είναι με λιωμένο βούτυρο. Εγώ χρησιμοποιώ το τύπου Κέρκυρας, μου αρέσει η γεύση του καλύτερα από τις μαργαρίνες, ενώ μια φορά που το δοκίμασα με γίδινο μου φάνηκε πολύ βαρύ! Είναι θέμα γεύσης, είναι όντως να σου τρέχουν τα σάλια!