Υλικά
4 φραγκριά
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 μέτριες ντομάτες κομμένες κυβάκια
2 καρότα σε ροδέλες
αλάτι - πιπέρι
φύλλα δάφνης
ρίγανη (ή θυμάρι)
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε ταψάκι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες να σοταριστούν. Ρίχνουμε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα, ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
Κόβουμε το λεμόνι σε στρογγυλές λεπτές φέτες και τις βάζουμε επάνω στα ψάρια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου