Υλικά:
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες σε μπολάκι. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, τη ρίγανη, το κάρυ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες, ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (να φτάνει μέχρι τη μέση της πατάτας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες. Με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζοντας με αλάτι. Κόβουμε τις τομάτες σε λεπτές φέτες.
Στα 40' βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη μια στρώση πάνω από τις πατάτες, βάζουμε τις φέτες από τις τομάτες πάνω στις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη. Αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄.
Σερβίρονται ζεστές.
- 2 κιλά πατάτες
- 1 κιλό σαρδέλες
- 2 λεμόνια (ή 1 λεμόνι - 1 πορτοκάλι)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μεγάλες τομάτες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες σε μπολάκι. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, τη ρίγανη, το κάρυ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες, ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (να φτάνει μέχρι τη μέση της πατάτας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες. Με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζοντας με αλάτι. Κόβουμε τις τομάτες σε λεπτές φέτες.
Στα 40' βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη μια στρώση πάνω από τις πατάτες, βάζουμε τις φέτες από τις τομάτες πάνω στις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη. Αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄.
Σερβίρονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου