Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2011

Μελομακάρονα

Υλικά :
½ φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ζάχαρη
2 φλιτζάνια (500ml) φυστικέλαιο
1 φλιτζάνι (240 ml) χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας κανέλλα/ γαρύφαλλα - κοπανισμένα
3 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ (baking powder)
½ κουταλάκι σόδα (baking soda)
6-8 φλιτζάνια (690-920 γρ) αλεύρι
30 γρ καρύδια κοπανισμένα
½ - 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε τμηματικά τα υγρά, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλλα/γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή και γυαλιστερή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα (θα γίνουν περίπου 80 κομμάτια).
Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο C) για 45 - 60 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε τα με το υποκατάστατο της ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: