Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2011

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό γουρουνάκι

Υλικά :
-1 γουρουνόπουλο έως 6 κιλά
-αλάτι χοντρό (προαιρετικά)
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
-2-3 κρεμμύδια
-8 σκ. σκόρδο
-1 ½ κ.κιμάς μοσχαρίσιος
-500 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-500 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
-1 ½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-40-50 γρ. κουκουνάρι
-σταφίδες και κάστανα (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε το γουρουνόπουλο πλένοντας μέσα και έξω. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε αντικολλητική σωτέζα το λάδι να κάψει.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλικομμένα και τα σκόρδα ολόκληρα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε τη σωτέζα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το γουρουνόπουλο με τη γέμιση.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο λάδι και αλάτι.
Σιγοψήνουμε για 6 ώρες στους 120 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ½ ώρα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: