Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

Καριόκες

Υλικά :
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη:
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το νερό να βράσει για 15΄.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά) και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5' μέχρι να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε την ζύμη ρολό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν.
Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
Προαιρετικά, τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο.
Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: