Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2006

Ντομάτες γεμιστές

Υλικά
8 ντομάτες μέτριες
1-2 κρεμμύδια μέτρια
φρέσκος δυόσμος
200 γρ.κιμάς
16 κ.σ. ρύζι
πιπέρι
½ φλ. λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες.
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το καπάκι (το πάνω μέρος) κάθε ντομάτας. Με κουταλάκι αδειάζουμε το περιεχόμενό της.
Τις άδειες ντομάτες τις βάζουμε σε ταψάκι.
Το περιεχόμενό τους το ψιλοκόβουμε μαζί με το κρεμμύδι και το δυόσμο. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι με το λάδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέτουμε τον κιμά και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει επί 20’.
Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 10’, μέχρι να βράσει το ρύζι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση, και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες που έχουμε στο ταψάκι. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε στο ταψάκι ένα ποτήρι ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 200ο C για 40’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: