Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2006

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά:
3 μεγάλα καλαμάρια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
χυμός 1/2 λεμονιού
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλυτζάνι ρύζι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια.
Αφαιρούμε τα κεφάλια με τα μουστάκια από το υπόλοιπο σώμα, αφαιρούμε τα μάτια και ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα για 2-3'.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια του καλαμαριού και ανακατεύουμε για 1-2'.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τις μισές τομάτες, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'.
Προσθέτουμε το ρύζι μαζί με 1 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15' με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια, κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ταψάκι.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τομάτα, πιπέρι και λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30'.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20' μέχρι να ροδίσουν τα καλαμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: