ΥΛΙΚΑ:
για τη ζύμη :
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας νερό ζεστό
2 κ.γ. ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σάλτσα :
1 κουτί τοματάκια ψιλικομμένα
2 κ.σ. λάδι
δυόσμος ψιλοκομμένος
βασιλικός ψιλοκομμένος
πιπέρι
για τη γέμιση :
τομάτες φρέσκες κομμένες σε φέτες
σαλάμια κομμένα
λουκάνικα
πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
μανιτάρια
...
και οπωσδήποτε :
200 γρ. γκούντα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό ζεστό και ζυμώνουμε (με το χέρι ή το μίξερ με το ζυμωτήρι) μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30' μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με τα δάκτυλα να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 10' να φουσκώσει κι άλλο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα τοματάκια με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κατά βούληση).
Σκεπάζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25'.
9 σχόλια:
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!
πολύ ωραία μπράβο
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΝ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΑ
Βρε παιδια οι συντομευσεις "κ.γ" και "κ.σ" τι σημαίνουν?
Η πιτσα ειναι παρα πολυ οραια μιλαμε πεντανστιμη οσοι βρεθειτε σε αυτην την ιστοσελιδα να δοκιμασετε ομωςδηποτε τη συνταγη της πιτσας!
κ.γ κουταλιά του γλυκού
κ.σ κουταλιά της σούπας
κ.γ=κουταλιά του γλυκού
κ.σ=κουταλιά της σούπας
ασδφ
polu nostimh kai eukolh!!!
bravo!!!
οντως η καλυτερη συνταγη για ζυμη πιτσας!δοκιμαστε την...
Δημοσίευση σχολίου